26-04-2017
Нова парадигма в ресторантьорския бизнес – най-добрите заведения са тези със смесени формати ! |
На 24 април т.г. се проведе Фестивалът на ресторантьорските концепции и 12-та церемония по връчване на Междуналодната премия „Златна Палма за ресторантьорски бизнес”. Партньор на мероприятието е фирма UCS.
|
Притежател на основната награда Златна Палма стана „True Cost Bar”. По идея на собствениците на заведението, всички ястия и напитки се предлагат на тяхната себестойност, а за вход се заплаща фиксирана сума. Уникалността на тази концепция е в отчитане на реалностите на днешния ден – посетителите биха искали да икономисат средства, посещавайки дадено заведение ! |
Втора награда Сребърна Палма получи „Жан Хуан Лу” – ресторант и бар с отворена кухня, оригинална винена карта и традиционни ястия от Европа, Латинска Америка, Азия и Русия, сервирани във вид на предястия, като в класическите японски или испански барове. Комбинирайки интересните тенденции при сервиране на ястия от испанската, японската и руската кухни, авторите на тази концепция поддържат идеята всеки посетител да има възможност да пробва цялата гама вкусове, опитвайки последователно неголеми, но вкусни и прекрасно оформени порции.
|
Заведенията, получили първа и втора награда, са клиенти на фирма UCS. В тях е инсталирана професионалната система за управление на ресторанти - r_keeper. Автоматизацията влияе в голяма степен на ресторантьорския бизнес, тъй като улеснява всички процеси. Етапите от получаване на поръчката до сервиране на ястията на клиентите трябва да бъдат под контрол във всеки един момент. А следенето на отчетността онлайн позволява да се вземат бързи решения и да се предотвратят своевременно всички евентуални проблеми. Ето защо собствениците и управителите на тези заведения са направили своя избор, като са инсталирали професионалната система r_keeper ! |